Wrap Up | Oktober 2017

En dat was oktober alweer. Wat gaat de tijd snel zeg. Nog maar twee maanden en dan zit het jaar er helemaal op. Maar voordat we zover zijn, blikken we nog even terug op de afgelopen maand. Een wat ‘onstuimige’ boekenmaand voor mij…

Ik begon deze maand met Kies voor mij van Jennifer Armentrout. Een boek waar ik al eens een begin in had gemaakt, maar dat me toen niet trok. Maar met het auteursbezoek van Jennifer in aantocht en een interview met haar op mijn planning, moest ik hem wel even lezen natuurlijk. Ik moest me hier eigenlijk behoorlijk voor inzetten, wat ik niet gewend ben van de boeken van Jennifer. Daarom viel hij in zekere zin een beetje tegen, maar daarover kon je al lezen in mijn recensie.

Verleiding van Erin Watt was de volgende read in mijn lijstje. Ik twijfelde een beetje welk boek ik na Kies voor mij moest lezen en had een aardige lijst met opties. Toen las ik echter bij Jessica (van Reviews & Roses) hoe enthousiast zij was over dit boek en besloot ik het toch een kans te geven. Without any regret! Wat een geweldig boek zeg! Het eind liep echter wel wat vertraging op.

Voor mijn werk was ik een paar dagen weg en ik hoefde (heel frustrerend) nog maar 25 pagina’s te lezen. Ik wilde de dag voordat ik ’s avonds weg zou gaan op tijd stoppen met werken en dan nog snel die pagina’s lezen, maar zoals zo vaak liep het uit op het werk. Dan toch maar dat boek mee. De eerste avond sliep ik echter met een super gezellige collega op de kamer. Ik kwam 5 pagina’s verder.

Vervolgens nam ik me voor de dag daarna dan maar op tijd naar bed te gaan en het boek uit te lezen. De hele groep collega’s ging echter nog een drankje doen in de stad en ik besloot mee te gaan. Leuk feitje: we gingen naar een poolcafé, wat voor mij de eerste keer was! Het was hilarisch en debiel, want ik kreeg het voor elkaar om wel zo’n drie keer achter elkaar gewoon niet de bal raak te stoten (oké, als ik dat zo schrijf is het vies, maar guys, zo heet dat volgens mij bij poolen, kan ik niks aan doen). Uiteindelijk had ik de smaak wel te pakken en vond ik het super leuk! Gevolg was dus wel: wederom niet gelezen. In bed deed ik nog een poging, maar ik was zo moe, dat ik wederom maar 5 pagina’s verder kwam. Bummer!

Nieuw voornemen: de volgende avond echt niet iets mee gaan doen, alleen sporten en dan… LEZEN! Dus ik ging na het avondeten lekker een klein rondje hardlopen (echt niet te ver, want ik ben al zo moe… 7 kilometer later kwam ik terug bij het hostel aan, haha). Ik had alleen wederom wat pech. Ik sliep nu namelijk samen met twee Belgische dames op de kamer en die konden het niet voor elkaar krijgen om een beetje stil te zijn. Zelfs toen ik dus in bed lag en demonstratief mijn boek pakte… bleven ze doorpraten. Zelfs toen ik mijn boek weglegde en het licht uit deed… PRATEN! Maar het positieve was wel: dit boek was uit! En echt, dit was gewoon zo’n heerlijk boek… Het tweede deel is ondertussen ook uit en ik wil het echt suuuuuper graag lezen!

Maar goed, toen dat boek dus uit was, wist ik niet zo goed wat ik dan weer wilde lezen. Er spookte zo wat boeken door mijn hoofd, maar die waren allemaal behoorlijk dik. En ik wist dat ik met de trein naar Amsterdam moest en dan al mijn boeken van Jennifer Armentrout mee wilde nemen om te signeren… nog zo’n dik boek erbij om te lezen, dat werd ‘m niet. Ik besloot mijn eReader erbij te pakken en eens te kijken welke eBooks daar nog op stonden van boeken die ik ondertussen wellicht ook fysiek heb, zodat ik kon begonnen op mijn eReader en daarna door kon in het ‘echte’ boek. Ik kwam toen Zoek het maar uit van Chantal van Gastel tegen. Ik had daar wel zin in en begon vol goede moed. Het is een best wel dik boek en ik ben ondertussen ook al wel een heel eind, maar het boek is nog niet uit! Ik moet ook bekennen dat ik het niet helemaal geweldig vindt en dat dat ook maakt dat ik er wat langzamer doorheen kom. Wel ben ik benieuwd wat dit boek misschien toch nog voor mij in petto heeft. Vooral het verhaal van Ella’s oma vind ik super interessant om te lezen!

Al met al dus een beetje van hot naar her de afgelopen maand. Leesspurtjes, maar ook wat leesvertragingen (of hoe je dat wilt noemen). Daarbij was het op persoonlijk én werkgebied een drukke maand waardoor lezen er soms ook gewoon niet van kwam. Gelukkig komen er nu twee wat rustigere maanden aan, dus hopelijk heb ik dan ook meer tijd om te lezen!

Hoe is jouw leesmaand gegaan?

Geef een reactie

CommentLuv badge