The Friday Five | Boeken met de letters M A A R T

Het is maart! Oud nieuws natuurlijk, maar wel een goede reden om deze vijfletterige maand even goed te gebruiken. Het thema van The Friday Five is daarom boeken met de letters M A A R en T. Dus vijf letters, vijf boeken. Perfect! Of toch een lastige opgave?

M staat voor Matched

Het goedkoopste boek in mijn hele kast is Matched van Ally Condie. Oké, de gekregen boeken zijn natuurlijk nog goedkoper, maar die tellen niet mee. Matched heb ik kunnen kopen voor iets van 5 of 7 pence. Dat is echt 5 cent ofzo. Ik was op vakantie in Engeland en we hadden gedurende de vakantie zoveel dingetjes gekocht bij de Waterstones dat ik behoorlijk wat spaartegoed had opgebouwd, waardoor ik aan het eind van de vakantie dus één boek min of meer kon uitzoeken. Want eerlijk is eerlijk: wat is nou 5 cent?

A staat voor Als ik blijf

Als ik blijf is niet mijn favoriete boek van Gayle Forman, dat is tot nu toe het vervolg op dit boek. Toch vond ik deze dunne jongerenroman wel heel mooi geschreven. Of althans, ik vind het verhaal heel bijzonder en dat maakt dat ik het een goed boek vind om eens even hier in de spotlight te zetten.

A staat voor Angel Fever

Een van mijn favoriete boeken is Angel Fever. Een slotdeel zoals het hoort te zijn. Een heerlijk boek dat ik in een mum van tijd uit had. Alleen al gewoon voor dit laatste deel moet je eigenlijk de hele serie gaan lezen!

R staat voor Red Queen

Deze keus vond ik wat lastig, maar uiteindelijk heb ik toch gekozen voor Red Queen van Victoria Aveyard. Ik vind namelijk dat de serie in zijn geheel een beetje een domper heeft gekregen met het vervolg, maar dit eerste deel was wel écht mindblowingly good. WOW gewoon.

T staat voor Titans

Voor de T waren er best veel keuzemogelijkheden, maar uiteindelijk heb ik toch gekozen voor Titans van Victoria Scott. Dit boek kwam recentelijk in het Nederlands uit en is echt een heel gaaf boek over doorzettingsvermogen en blijven geloven in wat je wil, maar het is tegelijkertijd ook een heel stoer en spannend verhaal over een bloedstollende wedstrijd. En het voordeel: leuk voor jongens én meisjes!

Welke boeken zou jij kiezen om M A A R T mee in te vullen? 

Geef een reactie

CommentLuv badge