Onverwacht – Rebecca Yarros

Zoals ook enkele andere New Adult auteurs heeft Rebecca Yarros ervoor gekozen om één serie te schrijven, met elke keer een ander hoofdpersonage. Het derde deel van de Flight & Glory serie Onverwacht kent Samantha als hoofdpersoon. En Sam draagt nogal wat problemen met zich mee. Weet ze die te overwinnen of is er daarvoor te veel gebeurt?

Sam verhuist na een tragische gebeurtenis over de universiteit naar zo ongeveer de andere kant van het land. Daar wil ze een nieuwe start maken. Ze heft een leuk appartementje gevonden waar ze met meerdere kan wonen en wil lessen volgen op een kleinere universiteit in de buurt. Maar het zit natuurlijk allemaal een beetje tegen. De huisgenoten zijn mannelijk en die ene is ook nog eens singel. En knap. En vooral ook onuitstaanbaar. En ook dat volgen van lessen op de universiteit verloopt niet helemaal soepeltjes…

Onverwacht Rebecca Yarros

Rebecca Yarros is altijd goed in details en dan vooral al het gaat om menselijke gevoelens en omgang tussen mensen. In Onverwacht staat vooral schuldgevoel en het loslaten daarvan centraal. Beide hoofdpersonages hebben iets meegemaakt in hun verleden en voelen zich daar schuldig over. Zolang je dat gevoel echter blijft houden, kun je niet verder met je leven. Het staat beide personages in de weg tijdens hun ontwikkeling en dat weet Yarros weer goed te omschrijven.

De onderwerpen die Yarros gebruikt zijn ook redelijk ‘herkenbaar’. Niet dat het me zelf is overkomen, maar ik denk dat iedere lezer zich wel in zekere mate kan meten aan de personages en hun problemen. Yarros heeft ze heel realistisch omschreven. Oké, hoe groot is de kans dat deze heftige gebeurtenissen je ook daadwerkelijk overkomen? Klein. Maar de gevoelens en de manier van met de dingen omgaan, zijn wel heel echt. En dat dan de precieze gebeurtenis misschien wat heftig is, tja, dat is natuurlijk voor ons lezers juist wat aantrekkelijk!

Onverwacht Rebecca Yarros

Toch viel dit boek me ergens ook wel een beetje tegen. Wat vaak de algemene lijn van de NA-boeken is, is dat er twee mensen zijn, een meisje en een jongen. In dit geval dus Samantha en Grayson. Ze vinden elkaar leuk maar hebben een hoop bagage uit het verleden mee. Ze kunnen het elkaar niet vertellen en dat staat hun relatie in de weg. Tot daaraantoe gaat het prima met Onverwacht. Maar zo halverwege het boek gaat het een beetje ‘mis’, om het zo maar te zeggen.

Normaal gesproken krijg je niet zo heel veel te horen over de problemen. Daardoor bouwt er een zekere spanning op richting het eind. Nu vertelde Yarros zo hier en daar al wat kleine details en op de helft van het boek waren beide ontknopingen al geweest. En zo heel grandioos was de bekendmaking ook niet, omdat je het al wist. Had ik hier nou op zitten wachten? Ik had nog een ijdele hoop dat er dan nog wel iets achteraan zou komen voor de rest van het verhaal, maar dat was niet het geval. Het verhaal kakte volledig in en ik moest soms best wat moeite doen om verder te lezen.

Onverwacht Rebecca Yarros

Dat het inkakte wil overigens niet zeggen dat het verder niet mooi was. Het blijft mooi om te lezen over twee mensen die elkaar vinden. Die hun eigen drempels moeten overwinnen om nader tot elkaar te komen. Liefde is iets moois en dat geldt absoluut ook voor de liefde van Sam en Grayson. Die twee zijn leuk samen en daarom heb ik ook zeker wel genoten van dit boek, maar in alle eerlijkheid? Het had beter gekund.

Lees ook mijn recensies van de voorgaande delen in deze serie: Onverminderd en Onbereikbaar.

Titel: OnverwachtOnverwacht Rebecca Yarros
Originele titel: Beyond what is given
Serie: Flight & Glory #3
Auteur: Rebecca Yarros
Verschenen: februari 2017
Uitgever: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 395
Goodreads

Button Bol 001

Button The Book Depository

One Reply to “Onverwacht – Rebecca Yarros”

  1. Ik vond dit niet het beste deel in de serie en had vooral wat moeite met de eerste helft, maar daarna werd het wel echt beter vond ik, omdat ik op zeker moment toch wel echt helemaal meegesleept werd.
    Vivian heeft onlangs Race – Maren Stoffels geplaatst.

Geef een reactie

CommentLuv badge