Het mooiste meisje van de klas… uh stal!

Gisteren lag er bijna in heel het land sneeuw! Normaal gesproken vind ik dat maar niks, want ik moet bijna altijd wel ergens heen als er sneeuw ligt. Deze keer ook: boodschappen doen, blegh, maar vooral ook naar Aylin. En wat had ik daar zin in! Daarom nu weer eens een post over mijn meisje.

Ondertussen beginnen wij al steeds meer aan elkaar te wennen en ik ben echt helemaal weg van mijn meisje. Ze heeft echt mijn hart gestolen. Maar dat kan ook niet anders, want ze is gewoon zo’n enorme schat. Ze houdt van poetsen, knuffelen, aandacht en snoepjes, maar heeft ook zo’n mooi karakter.

Zo heb ik haar de laatste tijd bijvoorbeeld een paar keer moeten wassen en daarna met haar moeten stappen in de bak om te zorgen dat ze opdroogt zodat ze geen kou vat. Mevrouw was het daar absoluut niet mee eens en wilde constant rollen. Dat mocht niet en ze stond me echt aan te kijken met zo’n arrogante blik van: ‘Hallo baasje. Ik ben nat hoor, dus ik wil rollen!’ De tweede keer dat ik haar had gewassen deed ze hetzelfde, maar besloot ze ook ineens dikke schijt aan mij te hebben en zonder aankondiging liet ze zichzelf op de grond ploffen en ging rollen. Om vervolgens op te staan en me aan te kijken met een blik van: ‘lekker puh.’

Het leuke is overigens ook dat ze populair is op stal. Elke keer als ik er ben als er lessen zijn wil iedereen haar aaien en loopt iedereen langs haar heen, roepend dat ze zo mooi en lief is. Elke keer zwelt mijn hart dan van trots. Want dat is ze gewoon. Sommigen verbazen zich er ook over dat ze voor een 4-jarige zo enorm braaf is. Ik kan er makkelijk meer dan een week niet op rijden, er niet heel veel mee doen en dan alleen een half uurtje stappen en ze zet nog geen stap verkeerd. Het is zo heerlijk om zo’n paard te mogen rijden!

Nu lag er dus sneeuw en ik wilde zo graag met Aylin naar buiten! Zelf aangekleed in een dikke jas met sjaal, muts en wanten en met een warme deken voor m’n paardje ging ik op weg naar stal. Ik was zo benieuwd hoe Aylin zou reageren op de sneeuw! Allereerst gooide ik haar wel even los in de bak. Zo kon ze eerst even alle energie kwijt. Ik wilde uiteraard niet dat ze die eruit zou gooien op de gladde sneeuw… Gelukkig maar dat ik dit had gedaan, want ondertussen oefent Aylin zo nu en dan om rodeopaard te worden. Ook nu was ze weer aardig op weg en combineerde ze het nu ook met een wens om circuspaard te zijn door me even te laten zien hoe goed ze kan steigeren.

Na een lekker poetsbeurtje kreeg ze haar nieuwe deken op (met sterren) en haar feesthalster (ook met sterren) aan en troonde ik haar mee naar buiten! Ze begon al lekker te briesen toen ze door de open deur de sneeuw lag, stapte naar buiten en stak haar neus in de sneeuw. Raar wit spul! Maar madame had al snel door dat die sneeuw niks deed en richtte haar aandacht vervolgens op de rest van de wereld. Want wat is er buiten veel te zien! Auto’s die voorbij komen in een slakkentempo. Hertjes in de naastgelegen weide. Kleine mensen die worden voortgetrokken op sleetjes. Aylin vond het allemaal even prachtig. Dat de wereld dan per toeval helemaal wit was, dat was maar een bijkomstigheid voor haar, haha.

Gelukkig had ik mijn camera wel meegenomen. Mijn mobiel valt de laatste tijd wel eens plotseling uit en ik wilde de kans niet missen om de mooie momenten met Aylin buiten op foto of film te hebben. Uiteindelijk hield mijn mobiel er gelukkig niet mee op, haha, maar toch was ik blij met mijn camera, want nu kan ik weer even mooie foto’s maken van mijn meisje. Wat overigens niet meevalt! Je moet 1) je paard vasthouden, 2) haar aandacht trekken en 3) dan ook nog eens een foto maken.

Maar I don’t care, ik vind het gewoon heerlijk om wat foto’s van haar te hebben om op te hangen en naar te kijken, want wat is ze toch een mooi meisje <3. Ook al zit ze de helft van de tijd onder de vieze vlekken (want volgens Aylin is er niks zo lekker als rollen in je eigen stront, dus wit is ze meestal niet heel erg, haha). Ze kan zo heerlijk lief kijken en met me knuffelen. Ze heeft zo’n lieve blik in haar ogen waarvan ik elke keer weer smelt. Ik ben zo enorm blij en trots dat ze van mij is! Ik zal jullie snel weer eens een update gaven van Aylin, maar voor nu blijft het even bij ons sneeuwavontuur. More will follow!

Geef een reactie

CommentLuv badge