Meeting Jennifer L Armentrout

Een tijdje terug had ik een bijzondere ontmoeting. Ik mocht namelijk niemand minder dan auteur Jennifer L Armentrout ontmoeten! Voor mij heel wat. Met haar Wacht op mij maakte ze me niet alleen fan van haar eigen boeken, maar ook van het genre New Adult. Maar extra bijzonder: op dat boek stond er voor het eerst een quote van gedrukt. Dat ik nu dus deze auteur mocht spreken, was immens gaaf!

Ik had een enorm drukke week in aanloop naar het interview, dus ik had gelukkig geen tijd gehad om echt zenuwachtig te zijn. Maar ook op weg naar Utrecht, waar de ontmoeting zou plaatsvinden, had ik geen zenuwen. Ik had er alleen maar heel veel zin in! Ik had al meermaals gezien op filmpjes hoe leuk deze auteur was. Aangekomen op de locatie moest ik nog even wachten. Gelukkig waren er al wat medebloggers, waardoor het gelijk heel gezellig was!

Het interview zelf was super leuk. Jennifer vertelde heel enthousiast en openhartig over haar boeken, haar schrijverschap en haar doelen. Het was daardoor ook niet zozeer een interview, maar meer een goed gesprek tussen twee boekenliefhebbers en dat vond ik super tof! Zo vertelde ze over haar schrijfproces. Ik had me er al vaker over verbaasd hoe ze het in hemelsnaam voor elkaar kreeg om zoveel boeken te schrijven. Soms komt er wel maandelijks een nieuw boek uit. Ze vertelde me dat ze gemiddeld maar zo’n 40 dagen doet over één boek. Obsidion heeft ze zelf in 7 dagen geschreven! Hoe bizar is dat…

Daarbij vond ik haar filosofie en achtergrond heel interessant. Ze heeft iets richting abnormale psychologie gestudeerd om bij de FBI te werken met criminelen. Bad ass woman! Nu schrijft ze, maar die opleiding helpt haar nu wel enorm bij het juist neerzetten van personages. Puur omdat ze zo thuis is in het menselijke brein en hoe het werkt, hoe mensen denken. Daardoor heeft ze ook een duidelijk beeld voor ogen van wat ze vindt dat goed is en dat is een super realistisch idee. Dat vond ik erg tof. Want hoewel ze graag draken door straten laat wandelen, is ze wel heel op to date over wat er zich afspeelt in de wereld om haar heen en speelt ze daar op in. Ze durft daarmee risico’s te nemen met onderwerpen en verhalen.

Natuurlijk ging de tijd veel te snel om. Het is gewoon zo’n leuke, gezellige vrouw om mee te kletsen, dat kun je gemakkelijk een hele middag volhouden. Maar aangezien ze natuurlijk niet zo lang in Nederland is en er nog meerdere mensen zaten te wachten op een interview, moesten wij helaas afscheid nemen. Echter niet voordat ze mijn hele Wacht op mij-serie van een handtekening had voorzien en we op de foto waren geweest!
Vooral de handtekening in Wacht op mij zelf vind ik dus enorm bijzonder, ook omdat we het nog hadden over mijn quote op het boek en we daar zo leuk over hebben zitten kletsen.
Ik ben dan ook Bol.com en uitgeverij Zomer & Keuning immens dankbaar voor het feit dat ik Jennifer heb mogen ontmoeten. En ik ben natuurlijk Jennifer Armentrout immens dankbaar dat ze zulke gave boeken schrijft, helemaal naar Nederland is gekomen en zo openhartig met mij heeft gekletst!

En ben je nou benieuwd naar het hele interview? Het is binnenkort terug te lezen op Lees Magazine van Bol.com!

One Reply to “Meeting Jennifer L Armentrout”

  1. Je staat zo leuk op die laatste foto. Echt tof dat je de kans kreeg om haar te ontmoeten én interviewen.
    zwartraafje heeft onlangs Steeds een tikkeltje meer #5 geplaatst.

Geef een reactie

CommentLuv badge