Friday Five | Rode boeken

December staat voor mij vaak voor de kleur rood. Met Sinterklaas en Kerst die toch wel met rood verbonden zijn en een tijd van warmte en liefde, is deze kleur perfect. Daarom trappen we vandaag december af met een Friday Five met rode boeken! Kijk je mee?

Rode boeken bleek echter toch wat lastiger dan ik had gedacht. Ik moest even heel goed zoeken en vond uiteindelijk vijf rode boeken! Maar keuzemogelijkheden waren er niet. Dit waren oprecht de enige vijf boeken die echt rood zijn.

Stuk voor stuk zijn het geweldige boeken die ik met enorm veel plezier heb gelezen. Van Nederlandse bodem komt natuurlijk Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) van Astrid Harrewijn. Hiermee sloeg ze een nieuwe weg in die ook weer enorm succesvol is!

Een boek dat ik al enorm lang geleden heb gelezen is Dodenrit van Maggie Stiefvater. Het is niet zo’n megabekend boek van haar, maar ik heb er enorm van genoten. Het heeft een leuke verhaallijn, is spannend en heeft wat liefde. Zeker leuk om een keer te lezen!

Een Engels pareltje is Fire Storm van Lauren St. John. De prachtige rode paginaranden sluiten perfect aan op het thema van deze Friday Five. Hoewel de boeken niet de pareltjes onder de boeken zijn, lezen ze toch heerlijk weg en hebben ze een mooie boodschap. Ook voor de niet-paardenmeisjes onder jullie ;-).

Val en Verlossing van Leigh Bardugo blijft altijd één van de favorieten. Zo’n heerlijke ontknoping van de serie. Alles kwam samen in het verlossende woord in de Grisha Trilogie.

Tot slot nog Half Zwart van Sally Green. Een boek that blew my mind, zo gaaf vond ik het. De schrijfstijl van dit boek is zo vernieuwend en zo versterkend voor het verhaal. Daarbij raakt het verhaal je diep in het hart met zijn fantasy-tintje maar daarbij zoveel draagvlakken en verwijzingen naar de huidige wereld. Meesterwerkje!

Hebben jullie nog tips voor rode boeken?

One Reply to “Friday Five | Rode boeken”

  1. Half zwart en Val en verlossing zijn inderdaad fantastisch boeken. Mooi lijstje Madelon! 🙂
    Joost (NerdyGeekyFanboy) heeft onlangs The Friday Five: Rode boeken geplaatst.

Geef een reactie

CommentLuv badge