Friday Five | Favoriete TV-Series

Buiten lezen, vinden veel boekenwormen het ook leuk om TV-series te kijken. Ik ben daar absoluut geen uitzondering op. Ik heb een hele waslijst aan series die ik volg. Dat maakte het zelfs nog behoorlijk lastig om er voor de Friday Five vijf uit te kiezen.

Heartland

Dit is een overduidelijke favoriet. Deze serie volg ik al jaaaaaaren en hij gaat me nog altijd niet vervelen. De serie volgt paardenmeisje Amy. Zij kan enorm goed met probleempaarden overweg en kan ze helpen over angsten en problemen heen te komen. Ondertussen heeft ze een man en een kind, maar paarden blijven belangrijk in het hele verhaal. Ik blijf het prachtig vinden om te zien! Leuk feitje: deze serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van Lauren Brooke! Een serie die ik vroeger helemaal heb gelezen.

Outlander

Bij Outlander had ik een beetje een valse start. Ik had de eerste aflevering gekeken, maar die trok me niet helemaal. Toch bleef iedereen het er maar over hebben en besloot ik het nog eens te proberen. En toen was ik hooked. Dit is gewoonweg zo’n geweldige serie! Die heerlijke Schotse accenten. De girlpower van Claire. De ruigheid van de Highlands. Alles aan deze serie is top. En ook hier geldt weer: gebaseerd op een boekenserie! Ondertussen heb ik hier het eerste deel al van gelezen, maar de boeken zijn nogal dik, haha.

Suits

Ik zag de teaser trailer van deze serie en besloot meteen dat ik hem wilde gaan kijken. Ik volg Suits dus al vanaf het allereerste moment en ik ben er nog steeds verslaafd aan. Niet dat ik altijd alles snap over die advocatenwereld in Amerika, maar who cares. Er zit pit in en humor. En Mike… Vergeet Harvey.

Game of Thrones

Mijn meest recente ontdekking. Toen het laatste seizoen was afgelopen kwam er een collega op het werk die er niet over op kon houden. Ik begon, was een maand lang mijn sociale leven kwijt en was compleet verslaafd aan deze serie. Holy. Moly. In dit artikel vertel ik je er heel uitgebreid over! En ook hier geldt weer: gebaseerd op boeken! Yeah.

Grey’s Anatomy

In de lange lijst series die ik volg is deze klassieker er eentje die er ook al jaren lang op staat. Ik stroomde denk ik in bij seizoen 4 en we zijn nu bij 14 ofzo. Ik mis soms wel eens de oude karakters, maar blijf het op de een of andere manier toch leuk vinden om te volgen. En dat terwijl ik helemaal niet van bloed, ziekenhuizen etc. houdt… Deze serie heeft iets. De ontwikkelingen van de personages blijven interessant om te volgen en elke keer zitten er weer gigantische cliffhangers in de serie. Stoppen is geen optie.

Wat is jouw favoriete TV-serie?

 

One Reply to “Friday Five | Favoriete TV-Series”

  1. Oeps, ik kijk alleen Game of Thrones uit je lijstje :’) Suits wil ik wel eens gaan kijken, lijkt me erg leuk!
    Joost (NerdyGeekyFanboy) heeft onlangs The Friday Five: Favoriete TV-series geplaatst.

Geef een reactie

CommentLuv badge