Friday Five | Boeken die zich afspelen in een andere wereld

Er is niets zo fijn als even heerlijk wegdromen in een andere wereld. Dat is deels waarom lezen zo leuk is! Het thema van de Friday Five van vandaag zijn dan ook boeken waarin we naar een andere ‘wereld’ gaan. En ik kan je vertellen: kiezen was zo makkelijk nog niet!

Schim en Schaduw: Ravka

Niet zozeer omdat het nou zo’n gezellige wereld is met al dat gezeur dat er gedurende het verhaal is. Nee. Wel omdat ik het zo’n magische, bijzondere wereld vind. Er is van alles te ontdekken. Hoewel de wereld zeker enorm veel aspecten heeft van onze eigen wereld, zit er toch een twist aan die het net even anders maakt. Ook de grisha vind ik een heerlijk aspect aan deze wereld.

Eenzaam en extreem ver weg: de ruimte in

Aan de ene kant speelt Eenzaam en extreem ver weg zich niet echt af in een andere ‘wereld’, maar toch ook weer wel. Ik vond dit ook echt een bijzonder boek om te lezen omdat het leven juist vrijwel alle aspecten heeft van een gewoon leven, maar het zich wel in de ruimte afspeelt. Het geeft het verhaal toch net een extra lading mee en dat vond ik heel tof!

Stravaganza Serie: Magisch Talia

Italië is niet echt een andere wereld, totdat je terug gaat in de tijd. En dan ook nog met een creatieve twist van de auteur. Ik vind de steden uit het Talia van Mary Hoffman keer op keer weer heerlijk om naartoe te gaan. Lekker ouderwets maar met een magisch tintje. Helaas heb ik nog maar 1 boek te gaan in de serie en dan is het afgelopen :-(.

Codenaam Coco: Ouderwetse eigen wereld

Oké, ergens gaat misschien toch iets mis, haha. Want in Codenaam Coco ga je ook niet per se naar een echt andere wereld. Maar omdat je terug in de tijd gaat, heb je toch het gevoel dat je in een andere wereld bent. Terug in de tijd naar de periode van de Tweede Wereldoorlog vind ik sowieso altijd erg interessant. Hoewel het fictie is, is het toch gebaseerd op waargebeurde situaties en ik denk dat we daar in deze tijd juist weer heel veel van kunnen leren.

Selection Series: Prachtig Illéa

Tja, je had toch niet gedacht dat ik deze zou overslaan. Mijn favoriete ‘andere wereld’ om naartoe te gaan. Hoewel Illéa natuurlijk ook gewoon een vorm van Amerika is, vind ik het toch heerlijk om hiernaartoe te keren. Vooral vanwege de personages natuurlijk. Anderzijds vind ik het ook leuk omdat ook in dit boek een leerzaam aspect zit. Het is fictie, maar toch wel met een kritische noot richting samenlevingen met minderheden vanwege het lagensysteem in het land.

Wat is jouw favoriete boek dat zich afspeelt in een ander land?

2 Reacties op “Friday Five | Boeken die zich afspelen in een andere wereld”

  1. Stravaganza zou ik ook wel willen bezoeken! Was vroeger echt gek op deze boeken, hoop ze ooit eens te gaan herlezen (en hopelijk dan ook de serie uit te lezen).
    Joost (NerdyGeekyFanboy) heeft onlangs The Friday Five: Boeken die zich afspelen in een andere wereld geplaatst.

  2. Ik moet alleen het laatste deel nog! Ik denk dat ik die dit jaar nog wel lees en anders begin volgend jaar, want het kriebelt nogal om ‘m te gaan lezen, hihi.
    Madelon heeft onlangs Friday Five | Boeken die zich afspelen in een andere wereld geplaatst.

Geef een reactie

CommentLuv badge