Friday Five | Auteurs die op het kerstdiner komen

Yeah! Kerstmis staat nu echt om de hoek! Nog maar 10 dagen en het is zover. Veel mensen hebben dan vaak een uitgebreid kerstdiner met familie en vrienden. Maar dit jaar pakken we het anders aan. We gaan voor een kerstdiner met auteurs! Oké, in mijn fantasie dan, de kans dat ze allemaal op komen dagen op Eerste Kerstdag lijkt me klein. Maar dromen blijft leuk!

Ik zou allereerst zorgen voor een heerlijke sfeer. Lampjes, glitters op tafel, sjieke borden, bloemen op tafel en de geur van heerlijk eten dat door de hele kamer walmt. Als voorgerecht serveer ik iets simpels. Voorgerechten zijn niet mijn specialiteit, maar ik ga voor een heerlijke paprikaroomsoep. Een lichte soep die perfect is als voorgerecht! In de soep drijven kerstfiguurtjes van geroosterd brood. Op en top kerst dus!

Het hoofdgerecht heeft gepofte aardappels met heerlijke kruiden erdoorheen. Zo krijg je een heerlijk kruimige aardappel maar met de scherpere smaak van de schil er nog aan. De kruiden zorgen dat de aardappel perfect past bij de rollade met een pittige pepersaus met rode wijn erin. We maken het af met verse groenten en een frisse salade!

Het toetje is hét pronkstuk van de avond. Een moelleux au chocolat. Zo’n heerlijk chocoladetaartje waar de chocolade uit loopt als je hem opensnijdt. Geserveerd met slagroom en een bolletje vanille-ijs. Het perfecte dessert voor een kerstdiner! Niet makkelijk om te maken, maar als hij lukt, kan niemand er omheen dat het geslaagd is!

Maar welke vijf auteurs hebben de eer dit heerlijke diner te proeven? Sowieso Kiera Cass. Ik kan geen auteurs uitnodigen voor het kerstdiner zonder mijn favoriete auteur op de lijst te zetten! Daarna zou ik ook absoluut Jennifer L. Armentrout ontmoeten uitnodigen. Deze auteur heb ik recentelijk mogen en dat was zoooooo gaaf. Wat ik zo leuk vond was dat ze echt een heel down to earth iemand is met een hele kritische blik op de wereld. Iemand die heel erg realistisch is en een geweldig gezellige gesprekspartner! Als het op dat laatste aankomt… dan mag Carmen Reid ook langskomen! Ook deze auteur heb ik mogen ontmoeten en zij is een verhalenverteller in hart en nieren. Ze vertelt prachtig, vol humor en heel beeldend. Dat wordt een geweldige avond!

De laatste twee plekken… Oef, ik vind het zelfs moeilijk. Aan wie ga ik mijn exclusieve uitnodigingen geven? Er zijn zoveel leuke auteurs die zo gezellig zouden zijn op mijn kerstdiner! Ik ga uiteindelijk voor twee auteurs die beide geweldige romantische fictie schrijven en ook geweldige vrouwen zijn om mee te kletsen. Ze zijn inspirerende, gezellig en hebben een goed gevoel voor humor. Als laatste mogen dus onze eigen Astrid Harrewijn aansluiten én Jill Mansell. Twee bruisende persoonlijkheden die absoluut zullen zorgen voor een topavond!

Welke auteurs zou jij uitnodigen voor een kerstdiner?

2 Reacties op “Friday Five | Auteurs die op het kerstdiner komen”

  1. Dat klinkt gezellig! Mag ik ook komen? 😉

Geef een reactie

CommentLuv badge