Disclaimer

Op The Book Diaries plaats ik regelmatig recensies van boeken en soms ook van films.
Deze recensies zijn altijd gebaseerd op mijn eigen mening en worden niet beïnvloed door schrijvers of uitgevers. Ik vind het belangrijk om mijn eerlijke mening te geven over een boek, ook als ik niet zo te spreken ben over het boek. In dat geval doe ik altijd mijn best om opbouwende kritiek te geven. Soms kan het zijn dat iemand het niet eens is met mijn recensie. Dat is uiteraard mogelijk en dat mag ook best gezegd worden, maar hou het netjes.

Recensie-exemplaren die ik ontvang, probeer ik uiteraard zo snel mogelijk uit te lezen of te recenseren. Helaas kan het door omstandigheden wel eens gebeuren dat het iets langer duurt. Gedurende het proces houd ik de uitgever / auteur op de hoogte van de vorderingen en u ontvangt altijd een mailtje van mij zodra de recensie online staat.

Tot slot wil ik nog even mijn beoordelingssysteem toelichten. Ik werk met een systeem van sterren met een maximum van 5.
1 ster  –  Dit boek vond ik echt niet leuk om te lezen
2 sterren  –  Het boek was niet echt mijn smaak, maar heeft wel enkele pluspunten
3 sterren  –  Dit boek is leuk.
4 sterren  –  Dit is echt een goed boek.
5 sterren  –  Dit boek is awesome en iedereen moet het echt lezen.
Ik beoordeel altijd op mijn gevoel en geef het boek de waardering waarvan ik op dat moment het gevoel heb dat dat het juiste is. Als ik een boek maar drie sterren geef, wil dat dus absoluut niet zeggen dat ik het boek maar middelmatig vond. Vanaf drie sterren zijn boeken voor mij meestal wel de moeite waard en vanaf daar wordt het steeds beter.

Mochten er nog vragen zijn, dan ben ik altijd te bereiken via het contactformulier op de website.

 

Geef een reactie

CommentLuv badge