De Royals: Verleiding – Erin Watt

Zinderend. Intrigerend. Spannend. Bad-ass. Zomaar wat woorden om Verleiding van Erin Watt te omschrijven. Deze serie is al een jaartje uit in Engeland en werd daar behoorlijk populair. De zojuist gebruikte woorden om het te omschrijven zullen daar zeker wat mee te maken hebben. Ze maken namelijk dat dit boek een absoluut verslavend pareltje is.

Ella heeft het niet zo makkelijk. Haar vader heeft ze nooit gekend en haar moeder is na een ziekbed overleden. Omdat ze niet in het proces van de jeugdzorg wil komen, is ze op de vlucht. Ze werkt in een stripclub om haar onderhoud te betalen en gaat naar school. Totdat ze wordt opgehaald door haar voogd. Een man die ze niet kent, stinkend rijk is én vier heethoofden van zoons heeft. Ella belandt in een compleet nieuwe wereld vol met achterbakse bitches en arrogante stiefbroers. Kan ze haar mannetjes staan en tegen dit nieuwe leven opboksen?

De Royals: Verleiding (Erin Watt)

Wat er dan allemaal gebeurt had je aan het begin van het verhaal vast niet kunnen bedenken. Ik niet althans. Het feit is namelijk dat Erin Watt een geweldig hoofdpersonage heeft neergezet. Ella is… ik weet eigenlijk niet eens hoe je het moet omschrijven. Ella is eigenlijk heel normaal. Ze heeft het niet makkelijk, maar overleeft. Maar wat ik vooral heel fijn vindt aan Ella is dat ze enorm bad-ass is. Ze staat haar mannetje wel! En toch… ze heeft ook een hele breekbare kant. Dat maakt haar voor mijn gevoel heel realistisch voor mijn gevoel. En ook een beetje iemand om naar op te kijken. Althans… ik denk dat veel onzekere meiden wel een beetje van Ella in zich zouden willen hebben.

De andere personages van Erin Watt vind ik niet zozeer prettig. Ik vind het eikels. Stuk voor stuk. Maar dat maakt juist wel het verhaal. Niet alleen omdat Ella echt ergens tegenop moet boksen, maar ook omdat juist deze eikels uiteindelijk toch ontdooien. Oké, ze hebben echt nog hun haken en ogen, maar je begint een andere kant van ze te zien. Daarin zijn ze een goede tegenhanger van Ella. Je ziet alle personages wel groeien en veranderen, maar wel op een heel andere manier en op een ander gebied, maar dat maakt het juist wel leuk en afwisselend.

De Royals: Verleiding (Erin Watt)

Toch vind ik ook één minpunt zitten aan dit verhaal. Het is een beetje voorspelbaar. En dat vind ik echt jammer en daar ergerde ik me stiekem wel een beetje aan. De naam Reed Royal wordt namelijk al in de achterflap genoemd en ook in een zeker setting, dat je eigenlijk al voordat je begint met lezen al precies weet waar het gaat eindigen. Ook in het begin van het boek erger ik me aan het feit dat je dat eigenlijk al weet. Reed is namelijk zo’n enorme eikel. Als je dan al weet dat het zo gaat eindigen, is het extreem frustrerend. Wat moet ze met die eikel!

Ook al weet je waar het gaat eindigen, de weg er naartoe is gelukkig ietsjes minder voorspelbaar. Natuurlijk voel je sommige dingen wel aankomen, maar vooral de onvoorspelbaarheid van Ella maakt het lezen enorm verslavend. Soms komt ze wat onzeker over, maar het volgende moment komt ze zo fel uit de hoek en is ze zo bad-ass. Je weet gewoon niet wat je van haar kan gaan verwachten. Dat maakte dat ik door wilde blijven lezen.

De Royals: Verleiding (Erin Watt)

Daarbij vind ik de ontwikkelingen in de onderlingen relaties wel heel interessant. De familie Royal is een gebroken familie en de meeste zitten niet echt op het rechte pad. Maar op de een of andere manier brengt Ella daar verandering in. Bij Callum doet ze dat voor mijn gevoel soms bewust door bepaalde gesprekken over zijn overleden vrouw en haar eigen vader. Bij de broers doet ze dat misschien wat onbewuster, maar doet ze het toch echt. Ze verandert de gebroken zielen en lapt ze weer een beetje op. Ik vind het mooi om te zien dat iemand zo’n kracht kan hebben en zo’n positieve invloed kan hebben op anderen!

Dus als je nog een spannend boek zoekt met een absoluut bad-ass hoofdpersoon, dan kun je stoppen met zoeken. Enkele vulgaire grappen hier en daar moet je voor lief nemen, maar de humor en de recht-voor-z’n-raap-scherpe-opmerkingen zijn geweldig. Daarbij is het niet gewoon een verhaal over een meisje en een jongen, maar zit er zeker ook diepgang in de onderlingen relaties en daarmee ook ontwikkeling. Dat maakte Verleiding van Erin Watt voor mij tot een heel verslavend en heerlijk boek om te lezen. Ik kijk dan ook enorm uit naar het volgende deel in deze serie!

Titel: VerleidingDe Royals: Verleiding (Erin Watt)
Originele titel: Paper Princess
Serie: The Royals
Auteur: Erin Watt
Verschenen: mei 2017
Uitgever: De Fontein
Aantal pagina’s: 346
Goodreads

Button Bol 001

Button The Book Depository

Geef een reactie

CommentLuv badge