Over mij

Hi!

Nu is het tijd om jullie eens wat meer over mezelf te vertellen. Dat ik van lezen houd, hadden jullie vast al geraden. Wat zijn jullie slim ;). Ik lees eigenlijk best veel, maar mijn voorkeur gaat niet uit naar thrillers en ‘echte’ romans. En dan bedoel ik van die serieuze dingetjes die genomineerd worden voor de AKO Literatuur Prijs of zoiets.
Vroeger las ik al veel. Ik ging één keer in de drie weken naar de bibliotheek met mijn moeder en nam dan het maximum aantal toegestane boeken mee: tien. Ik las ze lang niet altijd uit, maar het idee dat ik die boeken had… wat geweldig. Ik las vroeger vooral verhalen met dieren erin en met name paarden. Daarna ging ik veel chicklits lezen, maar toen kwam de middelbare school ertussen. Ik moest serieuze dingen lezen, dingen uit de middeleeuwen, dingen die ik ‘stom’ vond. Toen verloor ik mijn zin om te lezen eigenlijk behoorlijk.

Verona_262

Tot een paar jaar terug. Toen ontdekte ik het lezen weer helemaal opnieuw en ontdekte ik het genre Young Adult. Nu zijn we bijna drie jaar verder en lees ik elke dag. Ik ben echt verslaafd. Mijn boeken passen al niet meer in mijn kast (en de ruimte op de grond is ook al zo goed als bezet met stapels boeken) en toch blijf ik nieuwe boeken kopen. En ik heb een TBR-stapel waar je ‘u’ tegen zegt.

Dan even buiten de boeken om. Ik ben geboren op 4 juli 1994. Ik heb een tijdje geroepen dat 4 juli echt een goede dag was om jarig te zijn, want heel de Verenigde Staten van Amerika vieren mijn verjaardag. Wat natuurlijk helemaal nergens op slaat, ze vieren een ander feestje (namelijk independence day), maar toen vond ik dat een leuk feitje (waarom… ik zou het echt niet meer weten). Na de basisschool ging ik naar de middelbare school (duh) en ik deed daar VWO en behaalde mijn diploma. Wat ik na de middelbare school ging doen? Ik wist het echt niet en ik heb enorm veel ideeën gehad. Van een universitaire studie tot fotografie tot gewoon een jaar er tussenuit. Uiteindelijk koos ik voor Journalistiek en die opleiding heb ik ondertussen met succes afgerond!

Jumpcross_2014_015

Naast lezen heb ik natuurlijk nog andere hobby’s. Onder andere schrijven. Ik droomde er als klein meisje al van een boek te schrijven, maar ik was altijd inspiratieloos (wat wil zeggen: ik kwam nooit veel verder dan een bladzijde of 20). Maar nu heb ik het gevoel dat die droom misschien toch kan uitkomen. Ik ben hard aan het werken aan mijn eigen boek en wie weet… Verder is mijn allergrootste passie paardrijden. Elke dinsdag ga ik naar de manege voor een uurtje les op het beste paardje dat ik ken: Kadance. Een echte knuffelbeer waar ik super veel mee kan. Af en toe doen we mee aan een dressuur- of springwedstrijd, gaan we naar het bos of soms zelfs naar het strand. Daarnaast fotografeer ik ook heel graag. Van alles eigenlijk, maar mijn hart ligt wel bij paarden en bloemen. Mocht je wat van mijn werk willen zien, kun je terecht op mijn andere website ;).

Dat was het wel zo’n beetje denk ik. Mocht je meer willen weten, mag je het natuurlijk altijd vragen. Oh, en ik houd van chocola!Handtekening

 

 

4 Reacties op “Over mij”

 1. hallo,
  terwijl ik een beetje aan het rond neuzen was over het internet vond in jou site.
  ik vind je site echt super leuk en interessant! maar nu had ik een vraagje
  Heb jij eerste The Heir of eerst Happily ever After gelezen? Want ik weet eigenlijk niet welke handiger is om eerst te lezen.
  fijne dag 🙂
  anouck

  1. Hoi Anouck,
   Wat leuk dat je op mijn site bent gekomen, welkom!
   Zelf heb ik eerst The Heir gelezen, aangezien die eerder uit kwam dan Happily Ever After. Het is echter geen enkel probleem om het andersom te lezen, aangezien HEA vooral over de eerste drie boeken gaat 😉
   Liefs,
   Madelon

 2. Hallo!
  Per toeval kwam ik deze blog vandaag tegen, maar: wauw! Echt complimenten! Je blog ziet er zó mooi uit! En het gaat over boeken. Beter kan niet. Als beginnende blogger kan ik er alleen maar jaloers op zijn. Ik ga je zeker volgen 🙂
  Valerie heeft onlangs Shadowhunters | Episode 2 geplaatst.

 3. Hallo,

  Ik lees in je biografie dat je van lezen houdt en dat je ook een eigen boek aan het schrijven bent. Ik ben net als jou. Ik ben al een boekenwurm sinds ik 7 jaar was. Nu heb ik minder tijd om te lezen maar wanneer ik kan, lees ik.
  Ik heb mijn eigen boek ‘Vlinder uit cocon’ uitgebracht bij boekscout.nl en ondertussen ben ik bezig met een volgend boek. Bovendien schrijf ik een column over het schrijfproces voor de website lekker lezen.
  Als tip voor het schrjven kan ik zeggen: geef niet op. Als het een dag niet gaat is het niet erg. Morgen beter.
  Misschien kunnen we elkaar regelmatig contacteren om te zien hoe het schrijven gaat? Of elkaar tips geven?

  Groetjes,

  Sara

Geef een reactie

CommentLuv badge